Tuesday, January 1, 2013

01.01.2013

Assalamualaikum!!!haiiii!!setelah lme mghilang tibe2 muncul lg...ade ape ngan date di atas???actually nothing much...juz menunjukkan tahun telah berganjak menuju ke thn baru...see??another one year past...2013!!!but  something still stay forever..owh...hepy new year!!!n the most important thing is hepy besdayyyy to special u!!!yes!!u cant read it thru my blog..2013??hope??juz be nice to me...another one chapter....365 pages....

HEPY BIRTHDAY AND HEPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, September 16, 2012

~part of me~

Some relationships come when you don't need them,,,some relationships go when you realize you need them..


i close my eyes but u remain,,a constant force inside my brain...part of every choice i make,,yes or no for whats at stake...you are there right at my peak,,for every happiness i seek..for every little thing i see..u're there inside of me...i want to know just how u feel..when things on your side seem unreal and when u have ur time of doubt..i want to noe what its about...dont ever leave me out of things..i promise not to pull the strings..i juz need to noe that what i see is the same on ur side reflecting me...

it's too long to wait untill i get the right answer....kadang2 kite takkan pernah terfikir something yg same dgn ape yg org lain fikir...so...its better pretending not to noe what happen...!!! juz wait what happen nanti...if u really understand what in my mind..i luv u juz the way u're :))

Thursday, June 14, 2012

keluh kesah^^

im back!!!haaha kan aku da ckp ade benda lg aku nak cerita...hehe skrg ni aku teringin nk cerita pasal rumet aku aka kawan aku selama 3taon di negeri orang...cehh!!!hahaa smenanye lame da terfikir nak tulis tp bru skrg berkelapangan nak tulis...haha mesti teruja bila die bace...tp smenanye bukan nk cerita ape pun...aku nak cerita pasal die slalu komen kat aku n pape jela..heheee :p sory ye macikk!!!!
antara perkara yg rumet aku selalu ckp pasal aku..tp tak sure la btul ke idokk kan..haha tak nak ngaku jugak..

tak matang
bende ni memang sgt kerap laa diucapkan...aku pun pelik...aku rase cm da matang gile da...ehh??tp rumet aku ni asyek ckp aku tak matang...sobs sobs :( die cakap aku tak matang sbb bnyk bende...firstly aku suka mkn mknn cm budak2...tp org tue pun mkn aku rase...mkn gula2 nyut2...mkn eskrem..mkn ribena...mcm2 la...lg satu kalau bngun tido je mesti nak marah2 kalau tanye...die ckp cm budak2 tak puas tido..hahaa...ade ke patot...

cerewet
cerewet ke aku??rase mcm ok je...ok..sume ok la aku ni..tak nak kalah ngn diri sndiri...hahaa...die slalu ckp aku cerewet...plg utama dlm bab2 mkn...bukan cerewet tu...tu namenye berhati2..eh...die ckp aku ni memilih sgt nak mkn..bnde pelik2 tak mkn..mmg la kan...spe yg mkn bnde pelik2..hoho...tp da lme dok sme kire ok la..rumet aku da phm da taste aku cmne...hikhik...

selalu nak menang
yg ni aku pun tak setuju...mne ade selalu nak menang...aku juz ckp bnde betul...hehee die ckp kalu ckp ape je taknak dgr..mesti nak lawan balik...konon2 sume aku je yg betul..hikhik...cmtu eh??taklaaaaaa....tu namenye memberi penjelasan dan kebenaran..hoho...

degil
degil ni bukanla sebab suka main bukan2 or perangai buruk...juz aku kalau nak ape je yg aku nak mesti kene wat n kene dpt..tp bkn bnde besar pun...juz mcm kalau nk mkn kfc ke..nk eskrem ke..nk burger ke..nak ape jela yg aku suke mesti la aku pakse rumet aku ikut g beli..hehee...

suke tido
haaa....yg ni je aku setuju ngn pndangan die...kahkah,,,sbb yg ni mmg hakikat laa...aku ni suke tido..ala2 sleeping beauty gitu,,,uweekk!!perahsan la sgt kan...hoho...kalau tido lmbt pun bngun lmbat...tido awl pun bngun lmbt...kalau da tido siang pun...mlm mesti ngntok lg..hahaa...tu la aku..mmg xleh lari dr aktiviti tido...

ape2 pun thanks sgt2 dapat rumet yg memahami selama 3taon aku kat uum ni...slalu bwk mknn best2...slalu layan je perangai buruk aku..n slalu bawak aku balik rumah..hehe family die da mcm family kedua aku da kat cni...tQ so much my rumet...hoho....tu je...sntiasa la bersabar ngn perangai aku ni ye..da tak lame da nak abes..nanti mesti rindu2...hihi

Wednesday, June 13, 2012

+120612+

aku ni bukanlah blogger yg aktif pun...apetah lg blogger tegar...hahaha tp disebabkan semalam iaitu seperti tarikh yg tertera di atas...aku rase cam aku nak cite sumthing je...hahaha...even cite tu takla menarik yg drama2 tv...cm cite korea..ohh!!!omo2....ok..firstly aku nak cite tarikh tu pd taon ni jatuh pada ari aku exam..wpun first and last paper tp cuak jugak la kan..exam time besday...huk2!!!first time kot aku sambut besday tak jatuh pada hari cuti...so tak dapat la sambut ngn family...tp ade yg menarik nye..hehe ptg tu abes je exam sempat lg kuar berpoya2 kat canglun je...hehe kawan aku ni taknak ikut tp dsebabkan aku nak pg jgk so terpaksa la mengiyakan...haha besday gurlzzz la katakan...takde la gempak sgt pun..juz pg kfc je...dinner...hehe tgh2 nak makan tu tpn berbunyi....
aku:ade ape mak tpn time2 cmni?
mak:takde la...saje nk tnye exam td..cmne?leh jawab tak?
aku:ermmm...jwb tu boleh la...tulis jee...tp tak tau betul ke salah...hehe
mak:ade kt mane tu bising je..
aku:keluar ni..kt cglun pg kfc..
mak:owh!!!besday girl...ptot la..hahaa mesti leh jawab kn exam jatuh padaa hari besday
aku:erk??insya ALLLAH...doa2 kan la...
mak:hepy besday la!!!mesti dpt nye 3.7++ pun ok la...
aku:amboiii!!!haha
tu la isi perbualan kami....cm kelakar pun ade..terharu pun ade.hukhuk...rumet aku lak ni cite...da puas ati lom dpt mkn kfc?hehe...cam budak2 eh...nak mcm2...hahaha...ala...bkn slalu pun kan..nnt da susah nak jumpe...mesti rindu2 kat aku...huwarghh!!!!pas mkn smpat lg melepak kt cmart....kol9 baru balik...tp puas ati la dpt hilangkan stress...stress la sgt...tp balik tu...check fb..knon2 nk tgk org wish la...terharu sgt ramai kwn2 n kenalan wish besday...tp ade la jgk yg aku tggu2 tak wish pun...huk!!menci....tanak kawan!!!hahaa :p gile poyo kan....ok la...smpena besday yg ke3 ni...eh??3 eh??hahaha aku harap dapat la capai impian..n bertambah iman..amin...n dapat la pakwe yg aku impikan...cess..tak boleh blah...kahkah :p gataii laa pulakk...hurmm..ok laaaaa...tu je nk cite...aku da agak da kalu update blog mmg bnyk je bnde nak cite...hurmm...nt aku nak cite lg...wakakakkaa :p

Friday, May 25, 2012

+LaGu+

Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiranmu
Sayangku fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu
Cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

video 

p/s: kamuuuu ('',)


Thursday, May 17, 2012

jiwa jiwang

Ya ALLAH..jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yg melabuhkan cintanya pada-Mu,
agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-Mu...

Jodoh pertemuan di tangan ALLAH s.w.t..andai sudah tertulis aku adalah jodoh untukmu dan engkau adalah jodoh buatku..maka akan aku terima dengan hati yg terbuka...sesungguhnya jodoh itu rahsia ALLAH..ALLAH telah menetapkan sesuatu yg terbaik untuk umatnya..pesanan kepada jodohku..jika engkau adalah jodoh yg terbaik untukku..maka terimalah aku seadanya..dan jagalah cinta kita agar kekal selamanya...dan semoga sentiasa di rahmati ALLAH...

hati perempuan terlalu istimewa hinggakan kadang amat sukar untuk diramal apa yg berada di dalamnya..seorang perempuan mempunyai hati yg lembut dan jiwa yg halus..oleh itu mereka sgt mudah terasa dan sensitif..kadang jika mereka menyayangi seseorang wlaupun mereka tidak menunjukkan secara terangan sayang mereka tp jauh di sudut hati mereka sebenarnye jauh tersimpan perasaan sayang itu..ianya akan sentiasa subur dan tidak pernah terpadam...oleh itu hargailah mereka kerana mereka adalah insan yg istimewa...

Sunday, May 13, 2012

cerita yg tak habis-habis

tengok tajuk tuu je mesti da dpt agak kan...haha opkoz la cerita yg nak dikarang kat blog ni takkan pernah habis kot..tgn aku laju semacam je menaip bile nak mengarang blog..tp bile nak mengarang TESIS punye la liat kan..haha :p terus blurrr!!!alasan nape xdpt wat tesis yg plg famous mestilah takde idea...hhehe tp klu bab cerita nak merapu mmg bnyk la..sbenanye bnyk lg cerita yg aku tak sempat nak selitkan dalam blog ni..mklumla bz..bkn wt tesis..tp berjalan n membuang masa..ok!itulah aku...hahha smenanye skrg ni aku tgh mengumpul picture2 sebanyak yg mungkin pada sem akhir ni....n sem ni jgk la bnyk betol plan aku..tp stkt ni sedikti sebanyak dah ade la yg tercapai..hehe even takde la gempak mane pun kn...antara nye sem ni aku da berjaya menakluki puncak vista kt uum ni yg sering org duk cakap2 tu...so pasni klu org tnye da pg lom boleh la nak berlagak kan..wpun tmpt tu xde la menarik sgt...tp ok la kan..first n last la aku pg spnjg duk kt uum ni selama 3taon...haha bnyk lg sbenanye klu nak cite tmpt yg ade kt dlm uum ni yg aku tak explore lg..tasik gutrey(abaikan ejaan ye) da sampai da..so bangga la jgk kan!hahha..lagi penang da pg!stimbot kt perlis pun dah..kuala perlis..ok..mne lg eh...BBQ dah wat jgk...oo..memang ohsem laa!!!!!pasni plan nak pg main go kart lak n then naik kuda..wahh!!tak agak2..arap2 tercapai la sblum abes sem..tkut nnt kempunan lak da abes blajar nnt sbb xgunakan peluang yg ade ngn sebaiknya..haha..stkt tu je la dlu ye..picture nnt2 la aku upload..tu pun kalo rajin la..hehe