Sunday, September 16, 2012

~part of me~

Some relationships come when you don't need them,,,some relationships go when you realize you need them..


i close my eyes but u remain,,a constant force inside my brain...part of every choice i make,,yes or no for whats at stake...you are there right at my peak,,for every happiness i seek..for every little thing i see..u're there inside of me...i want to know just how u feel..when things on your side seem unreal and when u have ur time of doubt..i want to noe what its about...dont ever leave me out of things..i promise not to pull the strings..i juz need to noe that what i see is the same on ur side reflecting me...

it's too long to wait untill i get the right answer....kadang2 kite takkan pernah terfikir something yg same dgn ape yg org lain fikir...so...its better pretending not to noe what happen...!!! juz wait what happen nanti...if u really understand what in my mind..i luv u juz the way u're :))

Thursday, June 14, 2012

keluh kesah^^

im back!!!haaha kan aku da ckp ade benda lg aku nak cerita...hehe skrg ni aku teringin nk cerita pasal rumet aku aka kawan aku selama 3taon di negeri orang...cehh!!!hahaa smenanye lame da terfikir nak tulis tp bru skrg berkelapangan nak tulis...haha mesti teruja bila die bace...tp smenanye bukan nk cerita ape pun...aku nak cerita pasal die slalu komen kat aku n pape jela..heheee :p sory ye macikk!!!!
antara perkara yg rumet aku selalu ckp pasal aku..tp tak sure la btul ke idokk kan..haha tak nak ngaku jugak..

tak matang
bende ni memang sgt kerap laa diucapkan...aku pun pelik...aku rase cm da matang gile da...ehh??tp rumet aku ni asyek ckp aku tak matang...sobs sobs :( die cakap aku tak matang sbb bnyk bende...firstly aku suka mkn mknn cm budak2...tp org tue pun mkn aku rase...mkn gula2 nyut2...mkn eskrem..mkn ribena...mcm2 la...lg satu kalau bngun tido je mesti nak marah2 kalau tanye...die ckp cm budak2 tak puas tido..hahaa...ade ke patot...

cerewet
cerewet ke aku??rase mcm ok je...ok..sume ok la aku ni..tak nak kalah ngn diri sndiri...hahaa...die slalu ckp aku cerewet...plg utama dlm bab2 mkn...bukan cerewet tu...tu namenye berhati2..eh...die ckp aku ni memilih sgt nak mkn..bnde pelik2 tak mkn..mmg la kan...spe yg mkn bnde pelik2..hoho...tp da lme dok sme kire ok la..rumet aku da phm da taste aku cmne...hikhik...

selalu nak menang
yg ni aku pun tak setuju...mne ade selalu nak menang...aku juz ckp bnde betul...hehee die ckp kalu ckp ape je taknak dgr..mesti nak lawan balik...konon2 sume aku je yg betul..hikhik...cmtu eh??taklaaaaaa....tu namenye memberi penjelasan dan kebenaran..hoho...

degil
degil ni bukanla sebab suka main bukan2 or perangai buruk...juz aku kalau nak ape je yg aku nak mesti kene wat n kene dpt..tp bkn bnde besar pun...juz mcm kalau nk mkn kfc ke..nk eskrem ke..nk burger ke..nak ape jela yg aku suke mesti la aku pakse rumet aku ikut g beli..hehee...

suke tido
haaa....yg ni je aku setuju ngn pndangan die...kahkah,,,sbb yg ni mmg hakikat laa...aku ni suke tido..ala2 sleeping beauty gitu,,,uweekk!!perahsan la sgt kan...hoho...kalau tido lmbt pun bngun lmbat...tido awl pun bngun lmbt...kalau da tido siang pun...mlm mesti ngntok lg..hahaa...tu la aku..mmg xleh lari dr aktiviti tido...

ape2 pun thanks sgt2 dapat rumet yg memahami selama 3taon aku kat uum ni...slalu bwk mknn best2...slalu layan je perangai buruk aku..n slalu bawak aku balik rumah..hehe family die da mcm family kedua aku da kat cni...tQ so much my rumet...hoho....tu je...sntiasa la bersabar ngn perangai aku ni ye..da tak lame da nak abes..nanti mesti rindu2...hihi

Wednesday, June 13, 2012

+120612+

aku ni bukanlah blogger yg aktif pun...apetah lg blogger tegar...hahaha tp disebabkan semalam iaitu seperti tarikh yg tertera di atas...aku rase cam aku nak cite sumthing je...hahaha...even cite tu takla menarik yg drama2 tv...cm cite korea..ohh!!!omo2....ok..firstly aku nak cite tarikh tu pd taon ni jatuh pada ari aku exam..wpun first and last paper tp cuak jugak la kan..exam time besday...huk2!!!first time kot aku sambut besday tak jatuh pada hari cuti...so tak dapat la sambut ngn family...tp ade yg menarik nye..hehe ptg tu abes je exam sempat lg kuar berpoya2 kat canglun je...hehe kawan aku ni taknak ikut tp dsebabkan aku nak pg jgk so terpaksa la mengiyakan...haha besday gurlzzz la katakan...takde la gempak sgt pun..juz pg kfc je...dinner...hehe tgh2 nak makan tu tpn berbunyi....
aku:ade ape mak tpn time2 cmni?
mak:takde la...saje nk tnye exam td..cmne?leh jawab tak?
aku:ermmm...jwb tu boleh la...tulis jee...tp tak tau betul ke salah...hehe
mak:ade kt mane tu bising je..
aku:keluar ni..kt cglun pg kfc..
mak:owh!!!besday girl...ptot la..hahaa mesti leh jawab kn exam jatuh padaa hari besday
aku:erk??insya ALLLAH...doa2 kan la...
mak:hepy besday la!!!mesti dpt nye 3.7++ pun ok la...
aku:amboiii!!!haha
tu la isi perbualan kami....cm kelakar pun ade..terharu pun ade.hukhuk...rumet aku lak ni cite...da puas ati lom dpt mkn kfc?hehe...cam budak2 eh...nak mcm2...hahaha...ala...bkn slalu pun kan..nnt da susah nak jumpe...mesti rindu2 kat aku...huwarghh!!!!pas mkn smpat lg melepak kt cmart....kol9 baru balik...tp puas ati la dpt hilangkan stress...stress la sgt...tp balik tu...check fb..knon2 nk tgk org wish la...terharu sgt ramai kwn2 n kenalan wish besday...tp ade la jgk yg aku tggu2 tak wish pun...huk!!menci....tanak kawan!!!hahaa :p gile poyo kan....ok la...smpena besday yg ke3 ni...eh??3 eh??hahaha aku harap dapat la capai impian..n bertambah iman..amin...n dapat la pakwe yg aku impikan...cess..tak boleh blah...kahkah :p gataii laa pulakk...hurmm..ok laaaaa...tu je nk cite...aku da agak da kalu update blog mmg bnyk je bnde nak cite...hurmm...nt aku nak cite lg...wakakakkaa :p

Friday, May 25, 2012

+LaGu+

Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiranmu
Sayangku fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu
Cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

video 

p/s: kamuuuu ('',)


Thursday, May 17, 2012

jiwa jiwang

Ya ALLAH..jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yg melabuhkan cintanya pada-Mu,
agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-Mu...

Jodoh pertemuan di tangan ALLAH s.w.t..andai sudah tertulis aku adalah jodoh untukmu dan engkau adalah jodoh buatku..maka akan aku terima dengan hati yg terbuka...sesungguhnya jodoh itu rahsia ALLAH..ALLAH telah menetapkan sesuatu yg terbaik untuk umatnya..pesanan kepada jodohku..jika engkau adalah jodoh yg terbaik untukku..maka terimalah aku seadanya..dan jagalah cinta kita agar kekal selamanya...dan semoga sentiasa di rahmati ALLAH...

hati perempuan terlalu istimewa hinggakan kadang amat sukar untuk diramal apa yg berada di dalamnya..seorang perempuan mempunyai hati yg lembut dan jiwa yg halus..oleh itu mereka sgt mudah terasa dan sensitif..kadang jika mereka menyayangi seseorang wlaupun mereka tidak menunjukkan secara terangan sayang mereka tp jauh di sudut hati mereka sebenarnye jauh tersimpan perasaan sayang itu..ianya akan sentiasa subur dan tidak pernah terpadam...oleh itu hargailah mereka kerana mereka adalah insan yg istimewa...

Sunday, May 13, 2012

cerita yg tak habis-habis

tengok tajuk tuu je mesti da dpt agak kan...haha opkoz la cerita yg nak dikarang kat blog ni takkan pernah habis kot..tgn aku laju semacam je menaip bile nak mengarang blog..tp bile nak mengarang TESIS punye la liat kan..haha :p terus blurrr!!!alasan nape xdpt wat tesis yg plg famous mestilah takde idea...hhehe tp klu bab cerita nak merapu mmg bnyk la..sbenanye bnyk lg cerita yg aku tak sempat nak selitkan dalam blog ni..mklumla bz..bkn wt tesis..tp berjalan n membuang masa..ok!itulah aku...hahha smenanye skrg ni aku tgh mengumpul picture2 sebanyak yg mungkin pada sem akhir ni....n sem ni jgk la bnyk betol plan aku..tp stkt ni sedikti sebanyak dah ade la yg tercapai..hehe even takde la gempak mane pun kn...antara nye sem ni aku da berjaya menakluki puncak vista kt uum ni yg sering org duk cakap2 tu...so pasni klu org tnye da pg lom boleh la nak berlagak kan..wpun tmpt tu xde la menarik sgt...tp ok la kan..first n last la aku pg spnjg duk kt uum ni selama 3taon...haha bnyk lg sbenanye klu nak cite tmpt yg ade kt dlm uum ni yg aku tak explore lg..tasik gutrey(abaikan ejaan ye) da sampai da..so bangga la jgk kan!hahha..lagi penang da pg!stimbot kt perlis pun dah..kuala perlis..ok..mne lg eh...BBQ dah wat jgk...oo..memang ohsem laa!!!!!pasni plan nak pg main go kart lak n then naik kuda..wahh!!tak agak2..arap2 tercapai la sblum abes sem..tkut nnt kempunan lak da abes blajar nnt sbb xgunakan peluang yg ade ngn sebaiknya..haha..stkt tu je la dlu ye..picture nnt2 la aku upload..tu pun kalo rajin la..hehe

Thursday, May 10, 2012

gembira atau sedih???

now aku nak cite progress tesis ku...huhu smlm pg jumpe penyelia..dr kol 2 lbh smpai dkt kol5...caya la...hehe tp aku rase cm sedikit lega la sbb beban da xbpe nak bnyk...n skrg hanya tggal settle kan bab 5..tp penyelia da check da draft bab 1-bab 4...ade nk kne wt penambahbaikan lagi..so skrg ni juz nak kne submit bab 5 mggu dpn..pastu tggu penyelia semak untuk bab 5 dan bg balik untuk pembetulan..and hopefully ari ahad by 19/5 ni da leh wat pembetulan untuk sume bab..full bab 1-bab 5...pastu nak kne bg softcopy untuk full tesis skali ngn pghrgaan n sebagainya...so gembira tu ade laa...sbb da hampir berjaya siapkan tesis...tp tkut gak xsmpat..hajat hati malas nak mohon TL...tu yg kne pulun...sbb lec ckp rmai je yg pohon TL sbb xsempat nak buat...hmmm
tp stlh berbincang ngn penyelia die ckp kamu ni ok la..xpyh wt TL..smpat je nk submit end of this month...juz nk kne pg tempah awal2 untuk jilid je..sbb tempoh mase dlm seminggu lbh gak...penyelia sgt bagus la siap recommend kn tempat2 yg leh wt jilid lg..katenye kt Jitra cepat..tp malangnye xtau tmpt pulak nk pegi..huk :(
arap xdela nk kne que untuk proses jilid ni..xmo la smate-mate psl jilid nk kne amek TL...oh nooo!!!!!
xsabar nak siapkan tesis..n then xperlu nak pening2 pk bnyk bnde...penyelia ckp progress kamu ok je setiap mggu brbanding ngn org len...org len bab 3 pun xlgkap lg..kalau kekalkan cmni ade chance nak dpt A...insya ALLAH amin!!!lega dgr..tp still takut gak..sbb bnyk nk kne perbetulkan balik..huhu tp nak jgk dpt A!!!!!!!!!! 6jam crdt kot.....tlg doakan kejayaanku...mgharapkan yg terbaik untuk sem ni....before tamat pengajian di UUM...

Thursday, May 3, 2012

ape-ape aje laaa

pic zaman hitam putih..kahkah :p

tora dtg lagi!!!hahaha...saje bosan...nak wt keje malas..tak insaf2 lagi la...pdhl tau banyak keje tp still tak sedar diri lagi....penyakit malas tu susah la nak buang...hari2 buang mase..keje nye layan fb,twitter..tgk cite..dgr lagu n paling penting tidooo!!!tu mmg xleh ubah tabiat tu......sume tu perkara yg sia2 kan...tp nth la...takde idea nak wat keje..hehe 2,3 ari nak submit bru la nak kelam kabut...tu mmg aku nye style..ssh la nak ubah derr!!!takde ape pun nak cite kt cni...saje nak praktis menaip bg lg cpt n mahir..kahkah :p practise make perfect....smlm tpn mak aku..n then tnye psl adik aku cmne ngn interview...hopefully dpt la kan...amin!!aku pun sntiasa doakan yg terbaik untuk adik bradik aku...yela..spe yg taknak tgk adk2 berjaya kan...even mak ngn abah pun selalu ckp "suke je tgk anak org lain sumenye berjaya....nak la jugak anak2 kita pun berjaya...."tp stkt ni wpun perjalanan sume tak same tp ALHAMDULILLAH la sume agak berjaya la skrg..wpun takde la masuk u gempak2 tp abg aku da tnjuk contoh terbaik untuk adk2 die..abg aku pun d grad da..wpun pjlnn die sgt lncar pas SPM, masuk matrik n then msuk UNIMAP...skrg da ade kt Hicom Diecastings Sdn Bhd..aku lak wpun xbpe nak berjaya dlu tp ok la kan..dpt gak msuk UUM..skrg pun da nak abes...arap pjlnn kerja ok la nt..takut gak...adk aku yg laki bru abes form6..n tgh tggu rsult interview...hope dpt la ape yg diimpikan...kalo dpt nnt UMS la tmptnye..hoho jauh nun di sana...n yg pmpuan bwh nye skrg nga wt diploma english communication  kt KPM kuantan...skrg juz tggal yg bongsu tu pun nak amek UPSR taon ni...arap dpt 5A...nak sgt wat parent bangga ngn kami sume..yelaa.spe yg xnk mak ayh hepi kan..nt da sng2 leh tlg mak ayah lak...tu yg syok kalu cuti balik kumpul rmai2 then sume pakat duk cite kisah masing2...mcm2 ade..sgt merindui saat2 itu...xpela..da tak lme da nak cuti..yeehhaaa!!!!!!!!!!!!!!!!ok tu je yg nak merapu...zzzasssss!!!


motif:sangat RINDU mereka sume...homesick!!!!!!
pic zaman dahulu kala...hahaha sume muke suci je time nii :)

Tuesday, May 1, 2012

semester akhir a.k.a tahun akhir

sedar tak sedar da nak abes da blajar..cam tak percaya da 3taon aku kt uum ni...sisa-sisa masa yg ade hanyalah lebih kurang 1bln lbh lg nak abeskan tempoh belajar kt uum ni...mcm2 perasaan lak ade...bercampur baur bile da nak abes belajar..yela..diri ni rase mcm masih terlalu kecil nak menghadapi alam pekerjaan nanti...huh!!takuttt...sem ni kelas mmg la tak bnyk..kelas aku ade 1 je..tu pun elektif bebas...tu psl la sem ni rase cm xjumpe sgt ngn dak2 lain...maklumla..kls sket pun masing2 sume busy menyiapkan tesis msing2..huhu sume duk terperap je kt bilik or bertapa kt library..tu yg susah nk jumpe kt mne2..hehhe cite pasal tesis ni...Alhamdulillah stakat ni sume berjalan ngn lancar...aku nye penyelia pun takdela cerewet sgt..sng nak discuss...skrg ni aku da hampir menyiapkan bab4..still ade satu bab lagi n perlukan semakan kali kedua before betul2 siap....harapan mmg la kn nak dpt a..sape yg tak nak kan,,,dala 6 crdt hours kot...boleh mempengaruhi pointer sgt2.....selain tesis...ape yg aku risau lg satu pasal praktikum...tu pun 6jam crdt...fuhh!!!!!!!banyak tu..wpun aku nye tmpt xdpt elaun..even ramai yg ckp "eh bkn ke TNB bg elaun eh"..tp sebenarnye mmg tak la...huk :( tp xpela...at least dkt dgn rumah so aku tak perlu nak risau sgt psl kos sara hidup..hehe mcm2 lak nak kne pk nnt..arap dpt penyelia yg ok jugak la cm penyelia tesis...insya ALLAH amin!!!!ape yg penting aku taknak kecewakan parent aku...so mestila aku kne wt yg terbaik kan....jd kne la grad nnt dgn pointer yg terbaik dan ilmu yg aku dpt kne la aplikasikan di alam pekerjaan nt..even da bnyk lupe..hehhe nk kne bce note balik la nnt nk keje...dala impian tinggi menggunung...hahha xboleh blah kan...tp aku still menaruh impian nak keje kt bank....spe ckp keje bank hanye utk accountant student??xlaaaa...buktinya ade je senior bpm keje maybank..lg la semangat berkobar2 aku nak keje bank...at least dpt keje cimb dkt ngn umah pun ok la..hehe :))) bubbyeee!!!!!!!!!

Saturday, April 28, 2012

diet oh diet

ok mood aku skrg ni adlh sgt teruja nak diet!!!!!!!!!!!!hoiii....ape lagi ble tgk post kwn2 aku yg da brjaya turunkan brt bdn mereka..wpun xbnyk tp its ok la...ade la jgk nampak perubahan...aku pun bkn nye nk diet scr drastik...hahha juz nk trunkan stkt 5 or 6kg pun da ckup la sgt....ish!xboleh jadi ni..smngt mken ari mken berkobar2 nak diet...asyek bce je artikel2 psl diet...waaaaa!!!!!!!!!!!nak diet....pehlizzzz!!!nt nk kne pg berguru la ngn kwn aku yg da berjaya jlnkan misi diet mereka...huhu agk2 dlm sbulan klu nmpak perubahan tu ok la kan...aku pun nak diet yg sihat...xde membebankan..n mmg tertarik la ngn cara diet mereka..hoho!!!ok saje nk cite psl diet..sbb aku mmg da lame nk diet...bkn la nk bdn mcm model bagai..juz utk keselesaan n sng nk pakai baju ape pun nmpak ok ckup la..hahaha...xnk la smpai krus kering sgt...cm berpada2 la...ok..skrg ni misi aku nk turunkan brt bdn 5/6kg...tp bile aku nk stat eh???hahhaa :p myb awl bln5 la...nnt leh tgk perubahan dlm mse sbulan berjaya ke x..n balik nnt mst adk2 aku da tak kecoh ckp aku gemukkk!!!!!!!!!!!huh!melampauuu!!!!ok la..sekian aku dan diet..hahha

Tuesday, April 24, 2012

story again and again

mesti kalu ade yg bce rimas ngn aku nye cerita kan..tp lantak la org nak ckp pe..ini belogg aku suke ati la aku nak taip ape pun..this is my story not urs..mostly dlm blog ni bnyk je kisah2 cm jiwang2 n seangkatan dengannya..huhu..yela..ingt aku tkde perasaan nak jiwang ke??mestila ade gk..sume org ade perasaan n melalui belogg ni la aku luah perasaan aku..kdg aku rasa puas leh taip ape aku nak taip...even org nyampah tp aku puas...hurmm...dont ever judge me if u dont really know me...sometimes i feel lonely..thats why aku tulis blog..klu aku bz ngn keje mesti nye tak sempat nak tulis kan..tp pnh gak curi2 coz ade sumthing aku nak sampaikan..huhu...kdg2 aku bce cerita bout something then terdetik jugak la utk tulis blog..so bnyk la sbb aku suke berblog...myb dgn cara ni aku leh interpretasikan perasaan aku *sedih,happy,moody,marah,bengang n etc la..
look like im try so hard to forget bout it...yes!!of coz i need to do that...i dont know tilll when i can stand pretend like nothing happen n like i dont care anymore...and guess what??it's hard...so hard for me!!!sigh~sometimes i hope u not show up in front of me anymore..just pretend like we dont noe each other n nothing happen before...but why u cant do it??hurmm..im try to understand u but sometimes i cant..hati org kte takleh nak menduga..even kdg hati kte sndiri pun ssh kte nak phm...tp takpela..mmg situasi ni agk sukar untk semua tp...........lg sukar utk aku.....but the most important is kte tak lupe untuk meminta kpd yg esa..sbb DIA maha mengetahui,mdengar n berkuasa dlm segala hal..so..keep praying!!!!!!!!!hope all the best for us..always like that..again n again...hurm.....just berpegang ngn pepatah ni "kalau ade jdoh tak kan ke mana"..hanya ALLAH yg mengetahui segalanya..apa yg terbaik utk hambanya...amin~

Sunday, April 22, 2012

the story of my heart :(

i did fell on someone but it is just too hard for me to accept d complicated condition...i think losing it might be for d best...it's sometimes hurt when i realize that u're no more on my side to depend wt..but guess that it makes me stronger.no one even choose to care so i hide everyting inself and it is hard..there are sometimes when i cry for myself in the dark to hide from being exposed.n it pains me truthly..i realize that love is very complicated..the situation might be not as simple as i imagine...seriously it hurt me mostly but what can i do..juz accept to be myself..n i hope i will be more stronger n i can handle it softly..my heart is only one.n future i should take care of it more carefully...guess what??I miss you, all day, every day. And yes u  can't even imagine how pathetic it makes me feel, because I don't even know if u miss me back..although our heart is still connected or not bt i still hope for the best for us..like i said before if we're meant to be together insya ALLAH..ALLAH always be there for us..as a human what we can do is only pray for the best...yes..we can do it..n of coz i can do it..n i try to accept it..im tired of being like this..hurmmm....

Sunday, March 11, 2012

kawen muda :D

pergh!!!!!!!!!!!da lame gile tak jenguk belogg ini...memang berkurun lamenye la nk ckp..hahaha disebabkan busy plus malas..so cmni la jadi nye..tp tgh2 malam ni tetibe lak terasa nak menc0nteng kat ini belog..guess why??haha sbb nye kann------------->KAWEN MUDA punye pasal..tp kisah tu xde kaitan pun ngn aku..saje tgk pic orang2 kawen...mlm ni keje aku stalk fb orang n terjumpa lak pic kawen sooo...tgk pic kawen laa...pastu kebanyakan yg kawen lak umur dlm lingkungan 20-24...yeke eh???yela kot...hahaa mmg mude la kan..*bagi aku laa...pastu terfikir lak umur aku kalo unofficially skng da msuk 23...hehe tp xkawen pun lagi...boleh pulak kan terpk cmtu...cm gedik lak nak kawen...hehe mmg la..sape yg xnak kawen kn..tp ade la penyebab2 die aku xkawen muda....sbb nye...........................................panjang sgt...pnt la nak taip kt sini...hahahaa..tp ape yg aku leh simpul kt sini baguss sebenanye kawen muda....tp ade gak buruk die...depend pd individu laa kan..kalu ikut org2 tua dulu..umur cm aku ni da beranak pinak dah..tp tu kisah dlu..n skng ni nmpak cm kmbali ke trend zaman dulu2 la..perasan tak???hehe sbb ramai da kawen muda skng ni...tu pasal la aku ckp cmtu...dlu ade la org2 brpendapat kalu xsmbung blaja tggi2 kawen awal la jwb nye..nak wt ape lg kan..n kalu yg blajar tinggi2 mesti kawen lmbt..tp pendapat tu da xleh digunapakai da skng...sbb pe??sbb tgk la skng ni....................yg blajar tinggi2 ke tak ke banyk je kawen awl..even yg tgh blajar xabes lg pun ade yg da kawen + mengandung bagai...tp klu ikut mak aku"blajar pun xabes lagi da nak kawen ke??"...lagi "xleh kawen lagi xabes blaja"..kalu aku ckp org yg tgh blaja pun sempat je blik cuti sem kawen..hehehehee ayt gedik di situ!!!!!nampak cm nak kawen benor je..tp aku ckp je..nak tgk pe reaksi mak aku...jwpn die cm biase la.."bdk tu xpe pakwe die da keje"  "kalu xkeje pun die ade duit nak kawen"..datu ckp lak kalu due2 tgh blaja xabes lagi nk bg anak bini mkn pe????nampak sgt la kan halangan keluarga..hahahaa :p tp kalo mak aku xcakap cmtu pun aku pun xbersedia lg nak kawen..cme ade laaa kdg2 bile tgk org kawen mula la gedik nak jgk..pdhl calon pun xde..so cmne nak kawen muda kan?????panjang siottt celoteh kawen muda aku...klu nk smbung leh wt part 1 smpai part bpe nth...haha tp xpela...da penat da tgn ni..nak tdo...esok kls pg..ok...sm0ga mlm ni mimpi dpt pakwe cm ala2 GD ke..TOP ke...donghae ke...hahha melampau kann!!!..........-END-

Thursday, January 12, 2012

cEriTeRa HaTi

tetibe sayu je hati ni....entah kenapa...tringat something n someone...ok..xperlu mention kt cni la spe...tp bnde yg aku nk cte ni cm menarik la...ttbe aku terbace something n tringatkn ksh aku...maybe bgus jgk bnde tu..tp mybe xbpe nk bgus gk...nthla...ssh nk describe bnde tu...tp org ckp klu kte nga pk kt seseorg tu myb org tu pun nga tingat kt kte..tp btul ke fakta tu??huhhu...
sometimes ade gk bnde yg die ckp tu btul n leh pcaye but kdg2 bnde tu juz alasan...tp nth la...klu da hati ni da tertulis utk org tu n mmg jdoh kte ngn org tu...so..xperlu la nk tkut kn..jdoh mmg d tangan ALLAH S.W.T tp kte sbg manusia n makhluk ni perlu berusaha untuk jdoh kte kn...xslh usaha tu..dpt xdpt tu len kire kn...at least kte try...so..ape yg pnting d sini usaha dr kedua2 blh pihak...klu stkt 1phk je yg over mgkin xkn jd kn...
hati org ssh kte nk agk...ianya benda yg subjektif untuk dilihat dan dibuat andaian...tp hati perempuan sgt lmbut...lelaki perlu tahu bnde tu...kdg tu ble seseorg tu da syg kt seseorg tu die mmg maksudkannya...tp kdg laki pun sme...bile die kte biar jdoh yg menentukan myb tu adelah slh satu sbb n petande die jgk nakkan jdoh dgn psgnnya...tp mgkin ia jgk blh jd sbg alasan...tp klu kte syg kt seseorg tu jgn smpai melebihi syg n cinta kite kpd maha pencipta kita...
mengharap itu tidak slh asalkan harapan itu adalah untuk ke jln yg benar....so..menunggu juga xslh....wpun ade yg ckp penantian itu satu penyiksaan...tp xslh kn klu kte menunggu wpun sesuatu itu belum pasti...terserah pd individu msg2 utk menilainya sama ada apa yg dilakukan itu relevan atau tidak...dlm cinta perlu ada kepercayaan...n of coz la klu cinta jrk jauh..lg r kn...tp  xsemua kepercayaan perlu diberikan kpd pasangan...sbb kdg2 kepercayaan jgk yg akan menghancurkan ssbuah perhubungan...

cinta tidak salah jika niat untuk menuju ke alam perkahwinan....kate2 yg diperolehi drp forum Khadijah mencari Muhammad....lg satu kate-kate yg menarik yg dpt dipetik iaitu
"cinta adalah anugerah,anugerah merupakan nikmat,nikmat petanda kasih ALLAH..."
"mencari cinta lelaki soleh bukanlah satu keaiban,
mengharapkan bimbingan mendekati Tuhan,
itulah tanda nadi iman di hatimu duhai srikandi Islam"

Wednesday, January 11, 2012

it really kill me :((

today's done!!!the paper really kill me!!another 3paper left....
hanya mngharapkan yg terbaik utk 4paper yg tlh lepas....seriously paper sem ni sgt tough...jadual exam kali ni pun sgt dasyat...stress dgn keadaan tp harus bersabar....smga semua ada hikmah...hhhmm...
fokus utk 3paper yg akn dtg...xtau nk target paper ape je...arghh!!!!!!takutnye...dala sem 5 dan..another 1sem je tggl...klu sem ni xdpt elok sgt mnjejaskan PMK....hurmm...

Monday, January 9, 2012

ape-ape je la^^

hmmmmm....xtau nk update ape...busan!!!leh pulak kn cmtu...pdhl exam lg bpe ari je...11/01 ni paper admin law tp leh pulak aku duk rilek goyang2 kaki...adoiiyaa...npe xde mood nk study ni??otak ni da mlayang tingat nk blik kg...pdhl still ade 4paper lg...xsedar diri lg tu...smpat lg update blog..huhu actually....aku rindu kt family aku...da 2bulan lbh xblik..yela..bg org lain 2bln  lbh je bru kn..lom lg 2taon....tp bg aku xblik 2bln da mcm 2taon da...aku rindu sgt2 kt ma,abh,adk2 aku...kt my baby boo jgk...pndek kate rindu dorg sume la..waaaaa!!!!!!!nk balik....
bile tpn mak aku...mak ckp sbr la..da xlme da..lg 2mggu je...datu tpn la semalam..mak ckp sbr la..lg smggu lbh je lg..huhuk!!da nk abes exam ni mken kerap tpn mak....cite sume kt mak...exam ssh la...mak ckp bese la...name pun exam kn...xkn nk snang...huhu...xpe...sbenanye sume yg mak aku ckp tu nk bg aku rilek...xnk bg serabut...sje nk sedapkan ati...tp ape2 pun best dpt sembang ngn mak....tp ape yg best...wpun xde mak aku kt cni tp leh jgk menumpang kasih mak rumet aku...die ajk blik umah die...leh release tension...wpun blik juz 2ari tp best la...cm terase ade family kedua kt cni....slalu jgk blik umah rumet aku klu ade mase.,,,best...family die sporting abes..lg2 mak die sgt2 baik....untung aku dpt rumet org dkt..leh ikut blik...hehe leh ilangkan stress dikala mggu2 exam ni...ok la..cite ni xtau pasal ape..aku men taip je...sje nk menulis...ade keje tp wt2 mcm xde keje..ok..itulah aku...bile nk insaf xtau la...xstart pun lg study...nk result gempak tp....hmmmmm...phm2 jela...ok... ---THE END---
tQ rumet aka m.cik aka mak tiri aka kwn aka nenek aka sume2 la...rumet da cm mak kedua aku da kt cni..hahha :p

Sunday, January 1, 2012

bila hati berombak rindu!!

wahhh!!!!!!!!kemain lg tjuk....huhu gara2 ombak rindu punye psl...uhh!hatiku terus luluh..wpun sdkt ketinggalan..yela org len da bkurun da tgk ombak rindu ni...kre aku bru first time tp org len myb da berkali2 da...tp ade aku kesah??hahaa...pnt tau donlod satu mlm kot...dikala sdg sbuk stdy..wah!!!stdy la sgt tp d sbbkn mmg lme gler da tggu citer ni bila nk leh donlod..so aku gagah jgk r donlod..sggup tgk wpun exam da dkt..hehe thn baru smbut ngn cite ombak rindu..kre ok lettew...huhu...arini je stkt ni da 3kali tgk..ulang2..haha mmg kuat r penangan harez ngn izzah ni....tp.....citer die sgt sdih la....huhuk :(( leh mmbuatkan jiwa kewanitaanku tercabar...hahha ayt xley blah disini yer....
seriusly ble tgk je mmg tros feeling abes r...tringat knangan2 manis...hahahaa dan2 je..ok gediks dsini ye...emm cite tu best..bnyk scene2 yg cm xpuas tgk..asyek nk ulang je...hehe tp klu lg pnjg duration die lg best kowt...xpuas tgk...bile hati berombak rindu kn...ulang bnyk2 kali pun xksh...asl puas ati dpt tgk hero malaya...hahaha pape pun good job la aaron aziz....aaron aziz????huhu....kamu sila tgk cite ni klo lom tgk n klo da tgk pun leh ulang bnyk2 kali yer..hehehee
tringin jd izzah..tabah sgt2...nk bce novel ombak rindu la plak..ok..pas exam kne crik...n bce lg...aaron aziz dlm ni sgt romantikk...aaahhh..cair uu...hhuhhu..nk jgk ade pakwe cmtu..hikhikhik..opsss!!!tergedik lg ye...jgn mrh...ok la..tu je nk merapu...n xlupe jgk slmt tahun baru 2012...good bye 2011 n welcome 2012...smga tahun ini lbh baik dr thun2 sblumnye...insya ALLAH!!!!amin :))

"REDHA ITU IKHLAS,,,,MENYERAH ITU PASRAH (ombak rindu, 2011)"

p/s:hepy besday n hepy new year to u on 010112!!!!