Friday, May 25, 2012

+LaGu+

Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiranmu
Sayangku fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu
Cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

video 

p/s: kamuuuu ('',)


Thursday, May 17, 2012

jiwa jiwang

Ya ALLAH..jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yg melabuhkan cintanya pada-Mu,
agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-Mu...

Jodoh pertemuan di tangan ALLAH s.w.t..andai sudah tertulis aku adalah jodoh untukmu dan engkau adalah jodoh buatku..maka akan aku terima dengan hati yg terbuka...sesungguhnya jodoh itu rahsia ALLAH..ALLAH telah menetapkan sesuatu yg terbaik untuk umatnya..pesanan kepada jodohku..jika engkau adalah jodoh yg terbaik untukku..maka terimalah aku seadanya..dan jagalah cinta kita agar kekal selamanya...dan semoga sentiasa di rahmati ALLAH...

hati perempuan terlalu istimewa hinggakan kadang amat sukar untuk diramal apa yg berada di dalamnya..seorang perempuan mempunyai hati yg lembut dan jiwa yg halus..oleh itu mereka sgt mudah terasa dan sensitif..kadang jika mereka menyayangi seseorang wlaupun mereka tidak menunjukkan secara terangan sayang mereka tp jauh di sudut hati mereka sebenarnye jauh tersimpan perasaan sayang itu..ianya akan sentiasa subur dan tidak pernah terpadam...oleh itu hargailah mereka kerana mereka adalah insan yg istimewa...

Sunday, May 13, 2012

cerita yg tak habis-habis

tengok tajuk tuu je mesti da dpt agak kan...haha opkoz la cerita yg nak dikarang kat blog ni takkan pernah habis kot..tgn aku laju semacam je menaip bile nak mengarang blog..tp bile nak mengarang TESIS punye la liat kan..haha :p terus blurrr!!!alasan nape xdpt wat tesis yg plg famous mestilah takde idea...hhehe tp klu bab cerita nak merapu mmg bnyk la..sbenanye bnyk lg cerita yg aku tak sempat nak selitkan dalam blog ni..mklumla bz..bkn wt tesis..tp berjalan n membuang masa..ok!itulah aku...hahha smenanye skrg ni aku tgh mengumpul picture2 sebanyak yg mungkin pada sem akhir ni....n sem ni jgk la bnyk betol plan aku..tp stkt ni sedikti sebanyak dah ade la yg tercapai..hehe even takde la gempak mane pun kn...antara nye sem ni aku da berjaya menakluki puncak vista kt uum ni yg sering org duk cakap2 tu...so pasni klu org tnye da pg lom boleh la nak berlagak kan..wpun tmpt tu xde la menarik sgt...tp ok la kan..first n last la aku pg spnjg duk kt uum ni selama 3taon...haha bnyk lg sbenanye klu nak cite tmpt yg ade kt dlm uum ni yg aku tak explore lg..tasik gutrey(abaikan ejaan ye) da sampai da..so bangga la jgk kan!hahha..lagi penang da pg!stimbot kt perlis pun dah..kuala perlis..ok..mne lg eh...BBQ dah wat jgk...oo..memang ohsem laa!!!!!pasni plan nak pg main go kart lak n then naik kuda..wahh!!tak agak2..arap2 tercapai la sblum abes sem..tkut nnt kempunan lak da abes blajar nnt sbb xgunakan peluang yg ade ngn sebaiknya..haha..stkt tu je la dlu ye..picture nnt2 la aku upload..tu pun kalo rajin la..hehe

Thursday, May 10, 2012

gembira atau sedih???

now aku nak cite progress tesis ku...huhu smlm pg jumpe penyelia..dr kol 2 lbh smpai dkt kol5...caya la...hehe tp aku rase cm sedikit lega la sbb beban da xbpe nak bnyk...n skrg hanya tggal settle kan bab 5..tp penyelia da check da draft bab 1-bab 4...ade nk kne wt penambahbaikan lagi..so skrg ni juz nak kne submit bab 5 mggu dpn..pastu tggu penyelia semak untuk bab 5 dan bg balik untuk pembetulan..and hopefully ari ahad by 19/5 ni da leh wat pembetulan untuk sume bab..full bab 1-bab 5...pastu nak kne bg softcopy untuk full tesis skali ngn pghrgaan n sebagainya...so gembira tu ade laa...sbb da hampir berjaya siapkan tesis...tp tkut gak xsmpat..hajat hati malas nak mohon TL...tu yg kne pulun...sbb lec ckp rmai je yg pohon TL sbb xsempat nak buat...hmmm
tp stlh berbincang ngn penyelia die ckp kamu ni ok la..xpyh wt TL..smpat je nk submit end of this month...juz nk kne pg tempah awal2 untuk jilid je..sbb tempoh mase dlm seminggu lbh gak...penyelia sgt bagus la siap recommend kn tempat2 yg leh wt jilid lg..katenye kt Jitra cepat..tp malangnye xtau tmpt pulak nk pegi..huk :(
arap xdela nk kne que untuk proses jilid ni..xmo la smate-mate psl jilid nk kne amek TL...oh nooo!!!!!
xsabar nak siapkan tesis..n then xperlu nak pening2 pk bnyk bnde...penyelia ckp progress kamu ok je setiap mggu brbanding ngn org len...org len bab 3 pun xlgkap lg..kalau kekalkan cmni ade chance nak dpt A...insya ALLAH amin!!!lega dgr..tp still takut gak..sbb bnyk nk kne perbetulkan balik..huhu tp nak jgk dpt A!!!!!!!!!! 6jam crdt kot.....tlg doakan kejayaanku...mgharapkan yg terbaik untuk sem ni....before tamat pengajian di UUM...

Thursday, May 3, 2012

ape-ape aje laaa

pic zaman hitam putih..kahkah :p

tora dtg lagi!!!hahaha...saje bosan...nak wt keje malas..tak insaf2 lagi la...pdhl tau banyak keje tp still tak sedar diri lagi....penyakit malas tu susah la nak buang...hari2 buang mase..keje nye layan fb,twitter..tgk cite..dgr lagu n paling penting tidooo!!!tu mmg xleh ubah tabiat tu......sume tu perkara yg sia2 kan...tp nth la...takde idea nak wat keje..hehe 2,3 ari nak submit bru la nak kelam kabut...tu mmg aku nye style..ssh la nak ubah derr!!!takde ape pun nak cite kt cni...saje nak praktis menaip bg lg cpt n mahir..kahkah :p practise make perfect....smlm tpn mak aku..n then tnye psl adik aku cmne ngn interview...hopefully dpt la kan...amin!!aku pun sntiasa doakan yg terbaik untuk adik bradik aku...yela..spe yg taknak tgk adk2 berjaya kan...even mak ngn abah pun selalu ckp "suke je tgk anak org lain sumenye berjaya....nak la jugak anak2 kita pun berjaya...."tp stkt ni wpun perjalanan sume tak same tp ALHAMDULILLAH la sume agak berjaya la skrg..wpun takde la masuk u gempak2 tp abg aku da tnjuk contoh terbaik untuk adk2 die..abg aku pun d grad da..wpun pjlnn die sgt lncar pas SPM, masuk matrik n then msuk UNIMAP...skrg da ade kt Hicom Diecastings Sdn Bhd..aku lak wpun xbpe nak berjaya dlu tp ok la kan..dpt gak msuk UUM..skrg pun da nak abes...arap pjlnn kerja ok la nt..takut gak...adk aku yg laki bru abes form6..n tgh tggu rsult interview...hope dpt la ape yg diimpikan...kalo dpt nnt UMS la tmptnye..hoho jauh nun di sana...n yg pmpuan bwh nye skrg nga wt diploma english communication  kt KPM kuantan...skrg juz tggal yg bongsu tu pun nak amek UPSR taon ni...arap dpt 5A...nak sgt wat parent bangga ngn kami sume..yelaa.spe yg xnk mak ayh hepi kan..nt da sng2 leh tlg mak ayah lak...tu yg syok kalu cuti balik kumpul rmai2 then sume pakat duk cite kisah masing2...mcm2 ade..sgt merindui saat2 itu...xpela..da tak lme da nak cuti..yeehhaaa!!!!!!!!!!!!!!!!ok tu je yg nak merapu...zzzasssss!!!


motif:sangat RINDU mereka sume...homesick!!!!!!
pic zaman dahulu kala...hahaha sume muke suci je time nii :)

Tuesday, May 1, 2012

semester akhir a.k.a tahun akhir

sedar tak sedar da nak abes da blajar..cam tak percaya da 3taon aku kt uum ni...sisa-sisa masa yg ade hanyalah lebih kurang 1bln lbh lg nak abeskan tempoh belajar kt uum ni...mcm2 perasaan lak ade...bercampur baur bile da nak abes belajar..yela..diri ni rase mcm masih terlalu kecil nak menghadapi alam pekerjaan nanti...huh!!takuttt...sem ni kelas mmg la tak bnyk..kelas aku ade 1 je..tu pun elektif bebas...tu psl la sem ni rase cm xjumpe sgt ngn dak2 lain...maklumla..kls sket pun masing2 sume busy menyiapkan tesis msing2..huhu sume duk terperap je kt bilik or bertapa kt library..tu yg susah nk jumpe kt mne2..hehhe cite pasal tesis ni...Alhamdulillah stakat ni sume berjalan ngn lancar...aku nye penyelia pun takdela cerewet sgt..sng nak discuss...skrg ni aku da hampir menyiapkan bab4..still ade satu bab lagi n perlukan semakan kali kedua before betul2 siap....harapan mmg la kn nak dpt a..sape yg tak nak kan,,,dala 6 crdt hours kot...boleh mempengaruhi pointer sgt2.....selain tesis...ape yg aku risau lg satu pasal praktikum...tu pun 6jam crdt...fuhh!!!!!!!banyak tu..wpun aku nye tmpt xdpt elaun..even ramai yg ckp "eh bkn ke TNB bg elaun eh"..tp sebenarnye mmg tak la...huk :( tp xpela...at least dkt dgn rumah so aku tak perlu nak risau sgt psl kos sara hidup..hehe mcm2 lak nak kne pk nnt..arap dpt penyelia yg ok jugak la cm penyelia tesis...insya ALLAH amin!!!!ape yg penting aku taknak kecewakan parent aku...so mestila aku kne wt yg terbaik kan....jd kne la grad nnt dgn pointer yg terbaik dan ilmu yg aku dpt kne la aplikasikan di alam pekerjaan nt..even da bnyk lupe..hehhe nk kne bce note balik la nnt nk keje...dala impian tinggi menggunung...hahha xboleh blah kan...tp aku still menaruh impian nak keje kt bank....spe ckp keje bank hanye utk accountant student??xlaaaa...buktinya ade je senior bpm keje maybank..lg la semangat berkobar2 aku nak keje bank...at least dpt keje cimb dkt ngn umah pun ok la..hehe :))) bubbyeee!!!!!!!!!